Vanliga frågor

Kan man köpa biljett och ge bort i present?
Ja visst biljetten beställer du enklast genom att fylla i formuläret och skicka till oss, eller ringer du 070-581 00 19 Du får betalningsinformation, när biljetten är betald skickas en biljett samt bokningsinformation snarast till dig med posten.
Var kan jag flyga?
Vi bokar flygningar i området runt Gränna-Jönköping,Linköping, Norrköping, Värnamo, Kalmar, Karlskrona, Jönköping, Vetlanda, Vimmerby, Växjö, Västervik, Öland, Valdemarvik, Östergötland, Småland, Blekinge, Motala, Mjölby, Söderköping, Borås, Värnamo.

Alltså kan du flyga på de flesta ställen i Småland- Östergötland så snart tillräckligt många finns för att fylla korgen till en flygning. Du kan stå beredd på önskad plats till tillfälle ges och korgen är fylld. Lättast att få plats är i Gränna- Linköping- Östergötland och Kalmar där även de flesta flygtillfällen finns. Du kan även boka flygning i Stockholm- Göteborg med fl. orter genom oss.

När flyger man?
Vår flygsäsong är från april till och med september i första hand under torsdag till söndag. Tiden vi flyger är kvällstimmarna, och därför hinner du göra detta efter normal arbetstid. I september finns även tid på morgonen. Blir din flygning inställd, beror det på rådande vädersituation, och du får ny tid genom att snarast ringa till oss: Vi ställer inte in för skojs skull utan det finns en säkerhetsanledning. (Bättre stå på marken och önska sig upp i luften än tvärt om).

Bekanta som vill titta på?
Visst det är bara kul, men dom gör det med egen bil. Efter start kan dom följa vår följebil och på så sätt har man chansen att se ballongen passera på flera ställen, och kommer oftast fram och får se landningen. Dock ingen garanti.

Hur är man försäkrad?
Vi är skyldiga att ha en speciell flygförsäkring som täcker det mesta som kan hända.

Resevillkor
Se tidigare samt. En betald biljett är giltig ett år förutsatt att den bokas in, en biljett som inte varit inbokad kan inte bara förlängas utan ett tillägg. För att täcka in tillstånd, samt eventuell prishöjning. Räkna med att vänner som skall vara med och se din flygning oftast försvårar din möjlighet att boka flygtid och hitta en tid som passar. Är du aktiv och tidigt bokar in din biljett hinner du oftast med att genomföra din flygning under vår flygsäsong. Har du varit inbokad regelbundet men haft oturen att flygningarna bara blivit inställda bokar vi i slutet av säsongen en tid tidigt nästa säsong.

Har din biljett blivit ogiltig över ett år gammal kan du mot en ersättning återaktivera biljetten kontakta oss så löser vi det.

Kommer du onykter till samlingen hindras du att få flyga, det finns andra passagerare som fått samma upplevelse, vår försäkring gäller inte, drabbar många andra kamrater. Din biljett blir i dessa fall ogiltig, några pengar går inte att återfå, biljetten kan inte bokas om m.a.o. är den förbrukad.

All flygning sker i Grenna Ballong & Luftskepps ABs regi genom transportstyrelsens tillstånd nr. S-205

Ska man ha stövlar på sig när man flyger ballong?

Under flygningen behövs sällan stövlar. Endast vid landning i vattendrag rekommenderas stövlar på fötterna.

Add address